Blev väldigt god och ännu godare var den dagen efter, så den passar perfekt att ha med sig i lunchlådan. (Kan även frysas in för framtiden)
Nej, nu ska jag ta itu med resten av kurslitteraturen innan jag tar tag i veckans uppgift. Ta hand om er så hörs vi igen i februari.
4 port
- olja
- 1 gul lök, hackade
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1½ msk ljus sirap
- 600 g vitkål, strimlad
- 2 dl torkade linser, sköljda och avrunna
- ½ påse fryst sojafärs
- 1 dl havregrädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk soja
- peppar
Koka under tiden linserna i 3 dl vatten och 1 tsk lantbuljongpulver. Ta av linserna från plattan och blanda i tomatpurén, havregrädden, sojan och sojafärsen. Smaka av med lite peppar.
Bred ut linsblandningen i en ugnssäker form och täck med kålen. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 30 min. Servera kålpuddingen med kokt potatis och lingonsylt.
En av mina favoriträtter, så gott! Kram
SvaraRaderaja, visst är det! och i februari blir det ännu en favorit; bruna bönor, perfekt i och med att fettisdagen infaller snart :)
Raderaönskar dig en fortsatt fin vecka. kram