Det tar en stund innan de kan ätas, men det är det värt, för att svänga ihop själva smeten går fort. De är goda på t.ex kafferepet, saftkalaset, till adventsfikat eller bara när är du sugen. Kanske något att ge bort i en fin burk?! Som sagt, har god smak och doft av pepparkaka.
ca 25 skorpor
- 5 dl havregryn.
- 3 dl siktat dinkelmjöl.
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl kokossocker
- ½ tsk salt
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 eko ägg (alt. motsvarande mängd "no-egg")
- 1 dl havreyoghurt
- 2 msk rapsolja
Lägg längderna på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt de svalna något och skär sedan sneda skorpor. Grädda i ytterligare 10 min. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt skorporna torka ett par timmar.
Tips! Kryddorna kan ersättas med ca 1½ msk pepparkakskrydda.
Receptinspiration från "Smaker från Saltå kvarn- maten, brödet, kakorna", Åsa Swanberg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar