25 december 2012

Bönchili & Tortillabröd

Så här i juletid, eller egentligen över huvud taget när man är ledig, kan det vara gott med lite enkel och snabblagad mat. 

Jag gjorde för ett tag sedan en stor laddning vegetarisk bönchili [länk] som jag frös in i lådor för framtida måltider, som till exempel denna dag då den blev en perfekt lunch. Bönchilin avnjöts med nybakade tortillabröd och tillbehör.

Tortillabröden är goda att fylla med det mesta, så har du rester över sedan gårdagens julbord kan du fylla brödet med det. Du kan även göra en snabb pizza på det om du hellre känner för det.
12 stycken: Sikta samman 8 dl rågsikt (el. vetemjöl), 1½ tsk bakpulver och ½ tsk salt i en bunke. Blanda ner ½ dl rapsolja och 3 dl vatten. Rör ihop till en smidig deg. Täck över bunken och låt stå svalt 30 min. 

Dela degen i 12 bitar. Kavla varje bit i lite mjöl tills den är ca 2 mm tjock. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk så att de håller värmen. Avnjut dem så fort som möjligt med valfria tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar