God till frukost eller som mellanmål. Jag serverade pannkakan med morotssallad med kokos, vars smaker gjorde sig bra ihop med pannkakans.
Ugnspannkaka och morotssallad med kokos.
2-3 port: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ut 2 dl dinkelsikt (mjöl) i 2 dl (vegetabilisk) mjölk till en jämn smet. Vispa i ytterligare 2 dl (vegetabilisk) mjölk, 2 ekoägg och en nypa salt.
Kärna ur och skär 1 päron i tunna skivor. Häll smeten i en smord långpanna. Lägg i päronskivorna. Strö över ca ½ tsk malen ingefära, ca ½ tsk malen kanel och 2 msk mandelspån.
Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20-25 min. Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar. (God som mellanmål eller som återhämtning efter träning).
Receptinspiration från Arla.
Äggfri ugnspannkaka finns det t ex recept på här, här och/eller här.
Rubrikreferens: Barndomens Spice Girl; Geri Halliwell som Ginger Spice.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar