Yoghurtmüsli med jordgubbar och rostad mandel. Hjortronscones.
God morgon denna midsommaraftonsmorgon! Hoppas att ni mår bra!? Här skiner solen och humöret är på topp.
Idag startade morgonen med hjortronscones och en god blandning (yoghurtmüsli) med smak av vanilj, toppad med svenska jordgubbar och rostad mandel. Kändes som en bra start på denna dag.
Jag hoppas att ni får en underbar dag tillsammans med era nära och kära. Ta hand om er! Kram!
Yoghurtmüslin påminner om Davosgröten och Alpmüslin, skillnaden är mest att man då brukar använda en färdig müsli.
Jag blandade även i vaniljpulver för att få extra smak. Bäst resultat får blandningen om du låter den stå i kylen över natten, då hinner den torkade frukten svälla och eventuell smaksättning att utveckla sin smak.
Yoghurtmüslimix - 1 stor burk
- 3 3/4 dl dinkelflingor
- 1½ dl (havre)kli
- 1½ dl havregryn
- 1½ dl torkade blåbär
- 1½ dl russin
- 1½ dl solrosfrön
- ca ½ påse torkade (osvavlade) aprikoser, skurna i bitar
Yoghurtmüsli - 2 port.
- 2-2½ dl müslimix (recept ovan)
- 1 äpple, grovt rivet
- 1 dl naturell (mjölkfri) yoghurt
- 1½ dl (vegetabilisk) mjölk
- frukt och/eller bär, till servering
Glad o trevlig midsommar!! kram kram
SvaraRaderaTack detsamma söta du! :) Kramar
Radera