För en del är det snart dags för studentskiva och då kanske det kan sitta fint med recept på två goda smörgåstårtor!?! Dessa två tårtor bjöd vi på, då vi hade studentfirande 2008, och dem blev väldigt goda.
Båda tårtorna är vegetariska men servera kallskuret till så kanske de även faller blandkostare i smaken :)
"Twiggy" (fr. vänster)
Botten:
- 6 skivor rågbröd
- 1 liten gurka
- 1½ dl kvarg/kesella
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm svartpeppar
- 125 g fetaost
- 150 g kokta kikärter
- 3/4 dl créme fraiche
- salt och peppar
- 20 g soltorkade tomater
- 20 svarta oliver
- 10 gröna oliver med pimiento
- 60 g rödbetsgroddar
- Riv gurkan, låt den rinna av och krama ur all vätska. Blanda med kesella, vitlök, salt och peppar. Bred på smeten på första lagret bröd.
- Mosa fetaost med kikärter till en jämn smet, tillsätt créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Stryk på halva mängden på andra lagret bröd.
- Lägg på de sista brödskivorna och stryk resten av kikärtskrämen ovanpå och på sidorna av tårtan.
- Strimla soltorkade tomater, skiva oliver och blanda med kikärter.
- Fäst groddarna på tårtans kanter och placera övriga grönsaker ovanpå tårtan.
Smörgåstårta m. ajvar relish & feta - 10-12 bitar (t. höger)
- 200 g fetaost
- 250 g kesella/kvarg
- 1 dl ajvar relish
- 8 skivor landgångsbröd
- 250 g kesella/kvarg
- rucolasallad
- körsbärstomater
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Receptinspiration från Arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar