Här startade denna denna dag med lite rensning i kyl och frys, vilket resulterade i en välsmakande frukost;
- Filmjölk, några torkade fikon och müsli förvandlades till "Davosgröt" som fick toppa tinade blåbär, vilket blev gott då blåbären absorberades av davosgröten.
- Några skivor formfranska, ajvar relish och en bit saganaki (en ostsort) förvandlades till en god toast (recept nedan).
Ajvartoast (2 st): Bred ajvar relish på fyra (4) franskbrödskivor. Skiva halloumi/saganaki tunt och fördela den på två (2) av brödskivorna. Lägg på de resterande två (2) brödskivorna. Hetta upp ett våffeljärn/smörgåsjärn. Bred smör på båda brödskivorna och lägg de i järnet. Grädda varje toast i ca 1-2 min. Dela dem i halvor. Servera!
Ajvar i toasten! Åh så gott det låter! Måste nog ta och skaffa mig ett smörgåsjärn snart :)
SvaraRaderaHoppas du hade en härlig midsommar!
Kram!
Det var mkt gott :) du kan testa det i våffeljärnet också (om du har ett) eller så kan du steka brödet försiktigt i stekpannan :)
Raderajag hade en härlig midsommar, såg att du också hade det :)
kram