Spara äggulorna - som inte ska användas i detta recept - och använd t.ex till kesellaplättar, kikärtsbiffar eller vispa sönder dem och frys in (klarar sig där i några månader).
- 2 1/4 dl dinkelmjöl (rent havremjöl kan också användas)
- ca 1 msk kokossocker
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk (glutenfritt) bakpulver
- knappt 1 tsk bikarbonat
- 2 dl (laktofri) keso 4%
- 1½ dl växtmjölk
- 2 stora äggvitor (fr. ekoägg) (el. motsvarande mängd "no-egg")
- (kokos)olja till stekning
Blanda mjöl, socker, vaniljpulver, bakpulver och bikarbonat i en skål. Blanda därefter försiktigt ner keso, mjölk och äggvitor i mjölblandningen.
Hetta, på medelvärme, upp olja i en stekpanna. Lägg i ca ½ dl smet i pannan. Stek pannkakan tills ovansidan har fått små bubblor, ca 1 min. Vänd pannkakan och stek ytterligare ca 2 min så att den har stelnat lite i mitten. Upprepa proceduren tills smeten är slut. Servera med t.ex turkisk yoghurt, sirap och bär.
Hetta, på medelvärme, upp olja i en stekpanna. Lägg i ca ½ dl smet i pannan. Stek pannkakan tills ovansidan har fått små bubblor, ca 1 min. Vänd pannkakan och stek ytterligare ca 2 min så att den har stelnat lite i mitten. Upprepa proceduren tills smeten är slut. Servera med t.ex turkisk yoghurt, sirap och bär.
åh ser smarr ut! var längesedan jag var här hos dig! men så glad att jag hittat tillbaka :) älskar dina bilder och recept. kram!
SvaraRadera..och jag är glad att du är tillbaka :) välkommen!
Raderatack för din respons, den värmer i hjärtat <3
ta hand om dig fina! kram