Längre ner följer även några länkar till recept på vegetariska rätter som kan vara goda på t ex en Midsommarbuffé.
1 bröd
- 1 dl dinkelflingor
- 7 dl grahamsmjöl
- ½ dl hela linfrön
- ½ dl solroskärnor
- 2 tsk bikarbonat
- ½ tsk malen kryddpeppar
- ½ tsk stött kummin
- ½ msk salt
- ½ dl russin
- 1 dl gojibär
- 7 dl (vegetabilisk) filmjölk
- 3 msk brännvin (ta (mineral)vatten om du inte har brännvin)
- ½ dl mörk sirap
- 1 dl solroskärnor, till att bröa formen
Häll smeten i formen. Grädda brödet i 175 grader (150 grader varmluft) i ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart. Njut gärna med smör och en vällagrad ost.
Recept från Risenta, skapat av Jacob Wismar.
Lite annat gott som kan passa bra till Midsommarbuffén:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar