Om du är vegan eller inte vill äta ägg och keso så finns pajrecept HÄR (ersätt köttbuljongen med grönsaksbuljong) och HÄR.
Kanske en paj att testa nu när det börjar bli dags att duka upp bufféer på studenter och så.
1 form
Pajdeg
- 125 g smör
- 2 ½ dl dinkelsikt
- 2 msk vatten
- 250 g fryst bladspenat
- 1 gul lök, hackad
- vitlök, hackad
- smör
- salt & peppar
- 250 g naturell keso 4%
- 1 dl matlagningsgrädde
- 3 ekoägg
- riven lagrad ost, t.ex cheddar
Fyllning: Tina spenaten och krama ur den väl. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda keso med grädde och ägg. Häll blandningen i skalet och strö över ost.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Servera med sallad och/eller som del av en buffé med t.ex. kallskuret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar