Plättar innehåller dessutom få ingredienser och det gillas. Lätta att göra, men tar lite tid då sötpotatisen ska kokas först, men den tiden är det värt. Plättarna är inte bara goda till frukost, testa de till lunch, brunch eller mellanmål vettja!
ca 18 plättar
- 3 stora ekoägg
- 1 stor sötpotatis á 500 g, skalad och skuren i bitar
- ca 1½ dl havremjöl (kan ersättas med dinkelmjöl)
- ½ msk bakpulver
- (ev. 1 tsk mald kanel)
- ½ tsk salt
- (kokos)olja, till gräddning
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna, lite i taget, under omrörning till äggsmeten. Rör smeten slät.
Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut plättar och grädda de gyllenbruna. Servera med valfria tillbehör t.ex. mango, kiwi, banan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar