Innehåller få ingredienser och kräver inte så mycket prestation av dig på morgonen. Under tiden som brödet gräddas kan du t ex ta en dusch och göra i ordning dig så att du är klar lagom till brödet är klart.
Vill du ha lite grövre bröd kan du säkert ersätta 1½ dl av vetemjölet mot grahamsmjöl.
1 limpa
- 7 g färsk jäst
- 3 dl kallt vatten
- ½ msk salt
- ½ dl havrekli
- 6½ dl manitoba cream (kan ersättas med vetemjöl)
- 1 msk olja
- ½ dl blåa vallmofrön
På morgonen: Ta ut formen ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader (225 grader varmluft). Sätt in brödet i ugnen och sänk värmen till 200 grader (175 grader varmluft). Grädda i ca 35 min. Ta ut brödet och låt det svalna på galler innan det skivas.
Tips! Sugen på mer formbröd?! Kanske Citronfranska kan vara något?!
Mums, så gott det ser ut! Och pajen i förra inlägget såg också mycket god ut!
SvaraRadera