Jag tog igen den "förlorade" lördagsfrukosten och avnjöt nybakade scones, hemgjord vanilj- & nötmüsli, frukt och grekisk yoghurt idag istället.
Nu ska jag vinka av min gäst och sedan ska jag njuta av en lugn söndag med lite pyssel eller något. Ha nu en underbar söndag och ta hand om er! Kram!
1 medelstor burk
- 5 dl havregryn
- 5 dl rågflingor
- ca 200 g blandade (salta) nötter och/eller frön, grovt hackade
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 msk kanel, malen
- 2 msk kardemumma, malen
- 3 msk gyllene linfrön
- 4 msk rapsolja
- 4 msk vatten
Müslin är klar när den fått en fin gyllene färg. Låt müslin svalna när den är klar, lägg den sedan i en lufttät burk. Tillsätt linfrön och nötter. Blanda och skaka om. Låt gärna müslin stå ett tag så att den hinner ta åt sig smak av vaniljen.
Förvara müslin torrt i burk med lock, hållbarhet ca 3 veckor.
Det var länge sedan jag gjorde egen musli, så gott.
SvaraRaderaHoppas det gick bra för dig i går
ja, visst är det gott med hemmagjord :) och bra är det också eftersom man kan ta precis det man vill ha :)
Raderatack, det hoppas jag också, annars går det ju fler tåg :)
ta hand om dig! kram
åh fy vad smaskigt! :) Måste göra egen müsli!
SvaraRadera