Egentligen hade jag tänkt tipsa om en god smörgås denna morgon, men datorn och kameran vill inte samarbeta idag, så det få bli en annan dag.
Istället för ett smörgåstips får det bli ett gröttips, i dag i form av "Vinnagröt". Vinnargröten är en av mina favoriter, god till t ex frukost eller mellanmål.
Det är dessutom en snabbkokad gröt med mycket smak. Smakerna kommer från kanel, sött äpple och banan som tillsammans ger en god smakkombo. Messmör och/eller jordnötssmör är goda tillbehör till.
Nu önskar jag er en underbar dag och påskhelg ifall vi inte hörs innan påskafton :) Kram!
1-2 port
- 3 dl vatten
- 1 äpple, tärnat
- 1 banan, mosad
- 3/4 dl kruskakli
- 1½ dl (hemmablandade) fiberhavregryn
- 2 tsk kanel
Receptinspiration från Norrmejerier
Japp, det är det! Har "uppfunnit" ett nytt sätt att göra extra knaprig müsli på.. Har inte lagt upp det på Kaneläpple men ska ta och göra det här snart!
SvaraRaderaDet är dock superenkelt, bara havregryn och rågflingor, linfrön och vatten + kanel .. ingenting annat alls!! Men trixet ligger i att krama in vätskan i flingorna och liksom göra en kaka av det hela, och sedan dela upp i mindre müslibitar. Det blir verkligen jätteknaprigt och gott!