Med inspiration från ett recept från Arla bakade jag denna morgon goda frukostmuffins med havremjöl och rent havre i. Havremjöl och glutenfritt/rent havregryn finner du i hyllan med glutenfria produkter.
Trots att muffinsen är glutenfri så håller dem ihop bra och det är nog tack vare äggen. Muffinsen är goda med det mesta, en personlig favorit är jordnötssmör.
Gröten på bilden är en gröt kokad på fiberhavregryn med havrekli i, eftersom fiberhavregryn med (rostat) vetekli retar tarmen. Utöver fiberhavregrynen innehåller gröten frön och nötter, vilka bidrar med en krispig konsistens, samt äpple vilket bidrar till att gröten blir saftig och smakrik.
Till gröten är det gott med lingonsylt, men även äppelmos gör sig bra till om du föredrar det.
Ni får ha en underbar dag och glöm inte att ställa fram klockan en timma ikväll, innan ni sussar :) Kram!
12 muffins
- 3 dl rent havregryn
- 3 dl havremjöl
- 1 dl pumpakärnor
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 250 g kvarg/ kesella 1%
- ½ dl rapsolja
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
För nybakat till frukost: Blanda de torra ingredienserna i en bunke på kvällen. Fyll på med resten av ingredienserna och grädda på morgonen.
Saftig gröt- 1 port
- 1 dl fiberhavregryn (m. havrekli)
- 2,25 dl vatten
- en nypa salt
- ½ grovrivet Granny Smith äpple
- hasselnötter
- solrosfrön
Blanda kallt vatten, havregryn och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sedan detta koka på svag värme i ca 3 min.
Tag av kastrullen från plattan och blanda i hasselnötter och solroskärnor i gröten. Vänd ner äpplet i gröten. Lägg upp i en djup tallrik. Servera med lingonsylt och (vegetabilisk) mjölk.
Tag av kastrullen från plattan och blanda i hasselnötter och solroskärnor i gröten. Vänd ner äpplet i gröten. Lägg upp i en djup tallrik. Servera med lingonsylt och (vegetabilisk) mjölk.
Gröten är vegansk.
Egna fiberhavregryn: Blanda 9 dl havregryn med 1 dl havrekli i en burk med lock.
Egna fiberhavregryn: Blanda 9 dl havregryn med 1 dl havrekli i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar