20 mars 2012

Äppelmosmuffins

Ännu en sak du kan använda müsli i! Dessa muffins är goda både till frukost, brunch eller mellanmål, som dem är eller med t ex jordnötssmör, smör eller färskost på.

12 muffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl kokossocker (alt. farinsocker)
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ msk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ dl smält (mjölkfritt) smör
  • 3 dl äppelmos
  • ½ dl (vegetabilisk) mjölk
  • 1 lättvispat ägg alt. motsvarande mängd "no-egg"
  • 2 dl müsli
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda ihop mjölerna, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en stor bunke.

Blanda ihop smör, äppelmos, ägg och mjölk i en annan skål. Tillsätt vätskan i mjölblandningen. Rör om så att allt blandas. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över 1 msk müsli över varje muffin.

Sätt in muffinsformen i mitten av ugnen och grädda i 15-20 min. ta ut plåten och låt muffinsen svalna i plåten en stund innan de stjälps upp på galler.

Goda att äta kalla som varma. Går att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar