12 muffins
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 dl kokossocker (alt. farinsocker)
- ½ tsk bikarbonat
- ½ msk bakpulver
- en nypa salt
- 1 tsk malen kanel
- ½ dl smält (mjölkfritt) smör
- 3 dl äppelmos
- ½ dl (vegetabilisk) mjölk
- 1 lättvispat ägg alt. motsvarande mängd "no-egg"
- 2 dl müsli
Blanda ihop mjölerna, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en stor bunke.
Blanda ihop smör, äppelmos, ägg och mjölk i en annan skål. Tillsätt vätskan i mjölblandningen. Rör om så att allt blandas. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över 1 msk müsli över varje muffin.
Sätt in muffinsformen i mitten av ugnen och grädda i 15-20 min. ta ut plåten och låt muffinsen svalna i plåten en stund innan de stjälps upp på galler.
Goda att äta kalla som varma. Går att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar