5 februari 2012

Veg. gulasch

Om en vecka är det sportlov för en del och på sportlovet kanske man är ute och åker pulka, skidor eller har snöbollskrig. Efter en sån dag kan det vara härligt att värma sig med en god gulasch. 

Den här gulaschen fann jag för länge sedan i en liten kokbok från Quorn. På den tiden hade Quorn något som hette "quorn grytbitar", vilka idag inte finns längre, men som smakar som deras "quornstrimlor" (kanske samma men i en annan form?)

Om du inte vill ha quorn så fungerar det även bra med sojabitar, men då kan du behöva krydda lite mer (smaka dig fram). Smaklig måltid!
Fräs 2 skalade och grovhackade gula lökar, 1-2 rivna vitlöksklyftor, 2 urkärnade paprikor i bitar och 1 påse vegetariska bitar (t ex Quorn el. Hälsans kök) i olja i en gryta. Fräs tills allt har fått färg.

Tillsätt 2 msk tomatpuré och låt fräsa med i 1 min. Häll i 5 dl vatten och 2 dl rött (matlagnings)vin i grytan. Tillsätt därefter 1 krm cayennepeppar, 2 tsk hel kummin, 2 tsk paprikapulver och 2 tsk lantbuljongpulver. Låt allt koka i 15 min. 

Red av grytan med en blandning av 2 msk kallt vatten och 2 msk maizena. Smaka av grytan med rivet citronskal. Servera grytan med t ex äggnudlar eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar