Om inte annat så kanske söndagen eller någon annan helg kan få lite guldkant. Sov och dröm så sött! Kram!
8 frallor
- 7 g färsk jäst
- 3 dl kallt vatten
- ½ msk salt
- 7 dl Manitoba cream
- ½ dl skalade sesamfrön blandat med en näve vetemjöl
Dela längden i åtta (8) bitar och forma till frallor och lägg de på bakplåtspappret. Täck med bakduk och ställ in i kylskåpet över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på högsta värmen. Ta ut brödet ur kylskåpet. Kasa över brödet och bakplåtspapperet på en bakplåt. Sätt in bullarna i ugnen då ugnen har blivit varm. Sänk temperaturen till 225 grader (200 grader varmluft). Grädda i 15 min. Ta ut brödet och låt svalna en stund på galler utan bakduk.
Brödet går att frysa in.
Receptinspiration från Allers 31/11
Glutenfritt: Ersätt Manitoba Cream med glutenfri mjölmix.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar