Just så kände jag efter att ha läst så att ögonen gick i kors... Jag hade en ensam banan som skrek "ät upp mig", så den hamnade tillsammans med frysta hallon i muffinssmeten. Om du hellre vill ha andra bär så går det utmärkt att ersätta hallonen med.
Till konsistensen är de saftiga med bitar av banan som dyker upp i tuggorna. Muffinsen är även goda som del av en brunch, en frukost eller till utflykten.
Förresten, vad säger ni om en liten tävling i helgen? Tänkte att det kanske kunde vara kul när besökarantalet snart är uppe i 10 000. Om intresse finns alltså?
Note to self: Använd en muffinsplåt eller silikonformar nästa gång.
6 muffins
- 2 dl vetemjöl alt. glutenfri mjölmix
- ½ dl rå- el. kokossocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- ev. ½ tsk ekologiskt vaniljpulver
- 1 litet ägg el. motsvarande mängd no-egg
- 1 1/4 dl mjölk el. veg. alternativ
- 4 msk rapsolja
- 1 banan, skalad och tärnad
- 1 dl hallon
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke.
Blanda samman ägg, mjölk och olja i en annan bunke. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och blanda om. Rör inte för mycket, smeten ska innehålla klumpar.
Rör försiktigt i banan och hallon i smeten. Skeda över smeten i muffinsformarna och baka i ca 20 min tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen och låt svalna på galler.
Kan man frysa ner muffinsen? :)
SvaraRaderaja, det ska gå, det gjorde i alla fall jag en gång :) De blir ju inte som när de är nybakade, men de är fortfarande goda ;)
Raderaha det fint :)