10 februari 2012

Hallon- & bananmuffins

Muffins är ett perfekt bakverk att baka om man är sugen på något gott och vill ha det snabbt :)

Just så kände jag efter att ha läst så att ögonen gick i kors... Jag hade en ensam banan som skrek "ät upp mig", så den hamnade tillsammans med frysta hallon i muffinssmeten. Om du hellre vill ha andra bär så går det utmärkt att ersätta hallonen med.

Till konsistensen är de saftiga med bitar av banan som dyker upp i tuggorna. Muffinsen är även goda som del av en brunch, en frukost eller till utflykten.

Förresten, vad säger ni om en liten tävling i helgen? Tänkte att det kanske kunde vara kul när besökarantalet snart är uppe i 10 000. Om intresse finns alltså?

Note to self: Använd en muffinsplåt eller silikonformar nästa gång.

6 muffins
  • 2 dl vetemjöl alt. glutenfri mjölmix
  • ½ dl rå- el. kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ev. ½ tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 litet ägg el. motsvarande mängd no-egg
  • 1 1/4 dl mjölk el. veg. alternativ
  • 4 msk rapsolja
  • 1 banan, skalad och tärnad
  • 1 dl hallon
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). Fodra en muffinsform med pappersformar.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke.

Blanda samman ägg, mjölk och olja i en annan bunke. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och blanda om. Rör inte för mycket, smeten ska innehålla klumpar.

Rör försiktigt i banan och hallon i smeten. Skeda över smeten i muffinsformarna och baka i ca 20 min tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen och låt svalna på galler. 

2 kommentarer:

  1. Kan man frysa ner muffinsen? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det ska gå, det gjorde i alla fall jag en gång :) De blir ju inte som när de är nybakade, men de är fortfarande goda ;)
      ha det fint :)

      Radera