Jag har inte så mycket mer än ännu ett recept att bjuda på, men då har ni att välja bland inför "Vegetariska dagen" den 1 februari ;) Fast innan dess är det "Veganpizzans dag", vilken infaller på söndag...
Det här (bilden ovan) var ett av de första vegetariska recepten jag klistrade in i min receptklippbok. Rätten är, liksom lins- och spenatgrytan, en god indisk rätt och har sedan länge varit en favorit här hemma.
Skillnaden mellan denna och linsgrytan är att det i är bönor och yoghurt i den här, dessutom är den något kryddigare, vilket gillas. Även detta en utmärkt rätt att göra mycket av för att ha i lunchlådor samt för att frysa in.
4 port
- 1 paket á 250 g fryst hel spenat alt. 1 påse färsk.
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 burk hela tomater
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk sköljda och avrunna kikärter el. 3 dl hemkokta
- 1 burk sköljda och avrunna kideneybönor el. 3 dl hemkokta
- 1 ½ dl mjölkfri naturell yoghurt
- salt och peppar
Pudra över cayennepeppar, gurkmeja och garam masala och låt kryddorna fräsa med i ca 30 sekunder. Blanda i tomaterna och den smulade buljongtärningen och låt allt koka upp. Sjud under lock i ca 15 min.
Tillsätt kikärterna och kidneybönorna och låt småkoka i ytterligare 5 min. Blanda i spenaten och yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan rykande het med t.ex. ris eller bulgur. Mango chutney och yoghurt är gott till.
Glutenfritt (Kolla så att buljongen är glutenfri. Använd sojayoghurt. Servera med ris för glutenfritt). Mjölkfritt. Sojafritt (Använd havreyoghurt). Vegan.
Pris/portion*: Ca 16,50 kr.
*Baserat på ekologiska råvaror.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar