I den här goda pajen har grönkål fått samsas med en riktigt smakrik ost (det gäller att du använder en smakrik ost eller äter pajen med annat, annars blir det inte så mycket smak).
Pajen är en riktigt höjdare att ha med på julbordet, inte minst om man är vegetarian. Hoppas att det smakar! Ytterligare recept på grönkålspajer finns HÄR och HÄR [länkar].
1 form
Pajdeg
- 125 g smör
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ dl grahamsmjöl
- 2 msk vatten
- smör
- 2-3 gula lökar, hackade
- 300 g fryst hackad grönkål
- salt och peppar
- ½ liten burk keso 4% á 250 g
- 2 dl mellangrädde
- 3 ekoägg
- 2 dl riven smakrik lagrad ost, t.ex cheddar
Fyllning: Fräs lökhacket i smör. Tillsätt grönkålen och låt den puttra med i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 min. Fördela grönkålsblandningen i pajskalet. Strö över osten. Vispa ihop keso, grädde och ägg. Häll äggblandningen i skalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Servera som del av julbordet eller som den är med t ex kallskuret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar