Jag tycker att såsen är utmärkt att göra då jag har kokat svarta bönor, för då går det att göra storkok av såsen för att sedan frysa in för framtida (stressiga) luncher/middagar, bara att ta fram, värma och koka pasta (eller annan kolhydratkälla fungerar ju också) och sedan kan man äta.
Toppa gärna med en god parmesanost så blir det super. Bon apétit!
4 port
- 4 port. pasta (helst penne)
- 1 purjolök, strimlad
- 1 stor röd paprika, tärnad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- oliv- el. rapsolja
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk kanel
- 2 msk balsamvinäger
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk hela tomater
- 1 tetra svarta bönor.
- salt & peppar
Tillsätt bönorna och låt allt bli rykande varmt. Smaka av med salt och peppar. Blanda den kokta pastan i den färdiga böngrytan.
(Recept från Kungsörnen)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar