Denna morgon tog jag slut på en burk med "GI-smart grötblandning" genom att koka "Maximalt morgonsund" på den.
Maximalt morgonsund" är en gröt som är kokad på ovan nämnd grötblandning vilken har god smak av kanel.
Gröttoppingen består av en god blandning av torkade blåbär, valnötter, vetegroddar, pumpakärnor och nyponskalmjöl.
Mycket god frukost som ger en bra start på dagen samt lite antioxidanter i form av nyponskalmjöl och torkade blåbär. Testa detta! Ha det fint!
"Maximalt morgonsund" - 2 port.
- 2 dl "GI-smart grötblandning" (se recept längre ner)
- 3 dl vatten
- 1 dl växtmjölk
- salt
- 1 äpple
- 2 msk "Antioxidant plus" (se recept längre ner)
GI-smart grötblandning - 1 medelstor burk
- 8 dl quinoaflingor
- 8 dl dinkelflingor
- 4 dl boveteflingor
- 1 dl vetegroddar
- 3 msk kanel
Glutenfritt: Ersätt dinkelflingorna med hirsflingor och vetegroddarna till ½ dl hela linfrön.
Antioxidant plus - 1 burk
Blanda lika stora delar (ca 1 dl) av varje:
- valnötter
- pumpakärnor
- nyponskalmjöl
- vetegroddar
- torkade blåbär
Att strö på fil el. yoghurt.
(Samtliga recept från "Jacobs hälsokök; Mat på en kvart enligt familjemetoden", Jacob Wismar, Fitnessförlaget)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar