Enkla och riktigt goda muffins som sitter fint både till frukost, mellanmål, finbesök eller kalas. När som helst med andra ord.
12 stora muffins
- 6 dl vetemjöl
- en nypa salt
- 1½ tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- 2 tsk mald kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ dl råsocker
- 3 3/4 dl mjölkfri yoghurt
- 75 g mjölkfritt margarin, smält
- 2 bananer, mosade
- ½ burk krossad ananas, avrunnen
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, kanel och socker i en bunke.
Blanda ihop ägg och yoghurt i en annan skål. Vispa ner yoghurtblandningen i mjölblandningen. Vispa så att allt blandas och så att det blir en slät smet. Rör ner smöret och därefter ananasen och bananmoset. Rör om väl.
Fördela smeten i amerikanska muffinsformar i en muffinsplåt (ca 2/3 smet i varje form). Strö över en blandning av socker och kanel. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 25-30 min. (Testa med en provsticka/tandpetare så att de inte är kladdiga).
Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i plåten innan du för över de på ett galler för att kallna.
Mjölkfritt. Vegan. Ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar