26 maj 2012

Färskostbiffar

Idag har det varit en helt underbart vacker dag. Blev lunch ute med trevlig sällskap och sedan blev det en sväng till ett lugnt IKEA, vilket var oväntat såhär i löningstider, men det är ju Pingst så det kanske är förklaringen.

Jag var på jakt efter ett rullbord till köket, men det fanns inte inne så det "bidde en tumme" och slutade med en kramdjursmus till missen som fyllde år härom dagen.  

Nu laddar jag för kvällens Eurovision och "Mästarnas mästare" och väntar på att en rabarberpaj ska bli klar i ugnen.

Ska ni se Eurovision ikväll? Om, vem tror ni vinner?! Jag hoppas (såklart)Loreen och tror att hon har en bra chans att få en bra placering. Önskar er en fortsatt bra kväll. Kram.
Publicerar ännu ett recept på vegetariska biffar som jag gjorde för några månader sedan. Den gången hade jag hittat en burk färskost med vitlök och blev nyfiken på om det kunde göra sig i vegetariska biffar och det gjorde det, blev riktigt gott och bra konsistens.

4 stora biffar: Mixa ihop 1 tetra sköljda och avrunna kikärter och 1 rödlök (ev. fräst i olja). Blanda i ca ½ ask (mjölkfri) färskost med vitlökssmak och ca ½ dl (glutefritt) ströbröd. Blanda i 1 finriven liten morot. Forma till fyra (4) biffar. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna, ca 5 min/sida. (Efterstek ev. i ugn på 150 grader i ca 5 min). Servera med valfria tillbehör.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för en inspirerande blogg! Jag prövade dessa färskostbiffar idag men fick inte till det. Smaken var riktigt god, men smeten blev alldeles för tunn för att få det till biffar. Jag tycker att jag följde receptet, så vad kan det ha blivit för fel? Jag tolkade "mixa ihop" som att mixa i matbredare - kanske skulle jag inte ha gjort det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar och respons Emma! :) Jag lagade om dessa idag och gjorde då om receptet något, så nu har jag även ändrat i det här också.

   Hoppas att det ska bli bättre om du testar att göra om de :)

   Önskar dig en fortsatt bra kväll och vecka och som sagt, tack för din respons :) Kram

   Radera


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...