20 november 2011

Kikärtsbiffar & Lebne

Vissa dagar orkar  är det skönt att ha färdiga biffar i frysen så att det bara är att ta fram och värma när det är dags att äta.

En av mina favoriter är dessa kikärtsbiffar eller kanske är det tillsammans med den goda såsen med frisk mynta som gör det!? I vilket fall som helst är det gott och värt att göra en stor laddning av för framtida bruk.

Kikärtsbiffar
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 äggulor
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl ströbröd
  • olja till stekning
  • salt
Lebne
  • 3 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl grovhackad mynta
  • rivet skal av en halv citron
till servering
  • kokt bulgur
  • tunt skivad rödlök
  • halverade körsbärstomater
  • gröna oliver
  • tärnad fetaost 
Lebne: Blanda ingredienserna till lebnen i en skål. Krydda med 2 krm salt.

Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärterna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna i matberedare eller med stavmixer. Krydda med 1 tsk salt.
Forma till ca 8 biffar. Stek ca 5 min på varje sida i rikligt med olja i en stekpanna. Lägg alla tillbehör på ett stort vackert fat eller i små skålar. Servera biffarna till samt gärna kokt bulgur.
Recept från ICA

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar