En av mina favoriter är dessa kikärtsbiffar eller kanske är det tillsammans med den goda såsen med frisk mynta som gör det!? I vilket fall som helst är det gott och värt att göra en stor laddning av för framtida bruk.
Kikärtsbiffar
- 2 burkar kikärter (à 400 g)
- 3 vitlöksklyftor
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 2 tsk sambal oelek
- 3 äggulor
- 4 msk färskpressad citronjuice
- 1 dl ströbröd
- olja till stekning
- salt
- 3 dl matyoghurt (10%)
- 2 tsk spiskummin
- 1 dl grovhackad mynta
- rivet skal av en halv citron
- kokt bulgur
- tunt skivad rödlök
- halverade körsbärstomater
- gröna oliver
- tärnad fetaost
Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärterna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna i matberedare eller med stavmixer. Krydda med 1 tsk salt.
Forma till ca 8 biffar. Stek ca 5 min på varje sida i rikligt med olja i en stekpanna. Lägg alla tillbehör på ett stort vackert fat eller i små skålar. Servera biffarna till samt gärna kokt bulgur.
Recept från ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar