Hallonkesella
- kvarg/kesella
- hallon, frysta och smulade
- ekologiskt vaniljpulver alt. äkta vaniljsocker
- ev. honung
Blanda kesella och hallonsmul i en skål. Blanda ner vanilj och ev. honung i kesellan.
Banankeso med Passion
Banankeso med Passion
- passionsfrukt, fruktköttet
- banan, mosad
- keso
- ev. flingor/müsli
- solroskärnor el. andra goda frön/nötter
Blanda keson med bananmos och passionsfrukt. (Mixa ev. blandningen med hjälp av en stavmixer) Toppa Hallonkesellan med Banankeson (med Passion), ev. flingor och solroskärnor.
Päronkesella
Björnbärskeso- 1 port
- kesella
- päron, tärnat
- ekologiskt vaniljpulver äkta vaniljsocker
- ev. honung eller en bit banan (för sötning)
Björnbärskeso- 1 port
- naturell keso
- björnbär
- ½-1 krm lakritspulver (finns att köpa i en del hälsokostbutiker) alt. mortlade lakritspastiller
Lakritsrot har en viss bakterie- och virushämmande verkan. Den ska vara bra vid stress. Man ska dock inte använda det om man är gravid, har högt blodtryck eller njursjukdom.
Lakritsrot kan förhöja blodtrycket, vilket beror på dess innehåll av glycyrrhizinsyra och metaboliten glycyrrhetinsyra, som hämmar ombildningen av hormonet kortisol (ett stresshormon).
OBS! Vid tendens till förhöjt blodtryck, sök proffesionell behandlare.
Källa: VitaViva.
Lakritsrot kan förhöja blodtrycket, vilket beror på dess innehåll av glycyrrhizinsyra och metaboliten glycyrrhetinsyra, som hämmar ombildningen av hormonet kortisol (ett stresshormon).
OBS! Vid tendens till förhöjt blodtryck, sök proffesionell behandlare.
Källa: VitaViva.
Kolakeso med päron
- naturell (laktosfri) keso
- mesquitepulver alt. kanel
- päron, fint tärnat el. rivet
Blåbärskesella m. aprikos & vanilj
- kesella/kvarg/turkisk yoghurt el. laktosfri matyoghurt
- blåbär
- ekologiskt vaniljpulver el. vaniljsocker
- torkade (o)svavlade aprikoser, skurna i bitar
Blanda ihop keson med mesquitepulver och päron. Blanda kesellan med blåbär, vaniljpuver och aprikoser. Servera med t ex bär, frukt, nötter, müsli och/eller flingor.
Pepparkakskesella
- kesella/kvarg
- keso
- apelsin, skuren i bitar
- pepparkakskrydda (färdig mix)
- flytande honung
- gojibär
- solroskärnor
- ev. blåbär
Blanda kesella, keso, pepparkakskrydda, apelsin och ev. honung i en skål. Antingen toppas blandningen med mer apelsin, gojibär, solroskärnor och blåbär eller så blandas detta ner med keso, kesella, pepparkakskrydda och apelsin, man väljer själv.
Hallon-& Persikokesella
Vinbärskeso med kanel
Laktosfritt: Välj laktosfria alternativ till keson och kesella.
- kvarg/kesella
- hallon, frysta och smulade
- persika, tärnad
- ekologiskt vaniljpulver alt. äkta vaniljsocker
- ev. honung
Vinbärskeso med kanel
- vinbär, röda och svarta
- keso
- kanel, malen
- flingor/müsli
- hampafrön el. andra goda frön/nötter
Laktosfritt: Välj laktosfria alternativ till keson och kesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar