24 december 2013

"Knäck"

"Knäck" & Vit tryffel "Cruella de Vil"

Jag hoppas att ni såhär långt har haft en fin julafton och att ni fick de klapparna ni önskade er?! Här har det varit en lugn julafton, dock utan snö.

Ja, nu är julafton här och kanske är alla gotter redan fixade, men det kommer ju fler jular och även andra dagar då man kan bli sugen på något gott, därför tänkte jag tips om en god "knäck" som jag gjorde häromdagen, en "knäck" är baserad på nötter, dadlar och kokosolja och som är enkla att göra.

Jag hoppas att ni får en fortsatt fin julafton och julhelg. Ta hand om er och kör försiktigt om ni ska ut i jultrafiken. Kram M.

"Knäck" ca 10 st: Lägg 3/4 dl hasselnötter och 3/4 dl mandlar i en matberedare. Mixa till ett fint mjöl. Tillsätt 4 urkärnade medjooldadlar och 3/4 dl smält kokosolja och mixa till en smet.

Lägg smeten i en skål och tillsätt 2 msk grovhackade mandlar och blanda om. Fyll knäckformar med smeten och ställ in i kylen.
Glutenfritt. Förvaras i kylen. Innehåller nötter. Kan frysas in. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...