2012-07-03

American Pie.

Igår morse luktade underbart av kanel här hemma, för då bakade jag müsli. Müslin luktar inte bara gott, den smakar otroligt gott också, lite som äppelkaka.

Konsistensen/strukturen är som en granola med krispiga bitar och en viss sötma, lite (vardags)lyxmüsli med andra ord.

Eftersom müslin var varm igår fick den svalna och smakerna fick därmed en chans att "sätta sig" för att idag intas tillsammans med en god, krämig yoghurt.

Jag kan även tänka mig att müslin kan vara god att använda just som ett smul på en äppelkaka i höst när de svenska äpplena börjar komma.

Müsli, 1 burk: Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft). Blanda ihop 1 dl grovhackade nötter, 4 dl havregryn och 1 dl kokosflingor i en bunke. Blanda ihop 1 dl koncentrerad äppeljuice, 1 msk mald kanel och ½ dl agavesirap/honung i en skål och blanda därefter ner den i havre- och nötblandningen. 

Häll upp blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen i ca 15-20 min. (Blanda om müslin efter halva tiden). Ta ut plåten och låt müslin svalna.

Blanda ner 1 dl torkade äpplebitar, ½ dl solrosfrön och ½ dl russin i den kalla müslin. Förvara müslin i en burk med tättslutande lock. 

Müslin klarar sig ca 3 veckor.

Dagens låt/ Musikreferens: Madonna - American Pie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)