29 maj 2015

'Nana Ice Cream w/ Cacao & Walnut

Mixa ca 5 dl frysta, skivade bananer till en slät smet. (Tillsätt ev. lite mandelmjölk ifall knivarna inte går runt). Tillsätt 1 msk nötsmör, 1-2 msk kakaopulver och ev. 1 nypa flingsalt samt sötning. Mixa ihop till en slät massa. Lägg över blandningen i en skål. Servera direkt!
Glutenfri. Mjölkfri/Vegan. Rawfood (Använd rått kakaopulver). Äggfritt.
"Glass" på banan eller 'NIceCream som det också kallas verkar vara lite av "det nya svarta", i alla fall på instagram där jag mest har tittat under våren.

Det är i och för sig inte så konstigt att det är så frekvent förekommande, det är ju enkelt att göra, kan varieras i oändlighet och inte minst är det ju gott. Det jobbiga är i så fall att behöva diska efteråt.

I varianten ovan har jag smaksatt med valnötssmör samt kakao, vilket blev riktigt gott, fast jag måste ändå säga att min favorit ändå är med jordnötssmör, så har du en burk öppnad av det kan det vara värt att ersätta valnötssmöret med det istället!

Jag får passa på att hälsa alla nytillkomna följare välkomna samt tack till alla ni andra som troget tittar in här trots min "bloggvila"! 

Nu när sommaren är här ska jag försöka att vara mer aktiv här på bloggen, så har ni några önskemål och/eller frågor är det bara att slänga iväg ett mejl eller skriva en kommentar. Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...