22 februari 2014

Värmande banangröt

2 port: Skala och skiva bananen tunt. Blanda 4 dl växtmjölk, 2 dl rena havregryn, 1 nypa salt och ½ tsk malen kanel i en kastrull. Koka upp och koka ca 4 min på medelvärme under omrörning. 

Lägg i 3 msk russin och nästan 1 skivad banan och koka i ytterligare 1 min. Servera med växtmjölk, blåbär och skivad banan.
Glutenfri (använd rent havregryn). Mjölkfri. Vegan.

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er!?
Tänk vad åren går fort! Till veckan har det gått sex år sedan jag startade bloggen. Under dessa sex år har det blivit en hel del olika recept och inte minst på gröt som under en period var lite av bloggens signum. 

Trots att det redan finns 100 grötrecept på bloggen är gröten ovan en ny variant där banan får samsas med krämiga havregryn, söta russin och härlig kanel. God till såväl frukost som till mellanmål.

Jag får passa på att önska er en fin lördag samt tacka er för dessa sex år av respons, glada tillrop och inte minst för att ni har tittat in här trots perioder av stiltje. Ta hand om er! Kram M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...