Rå tryffel

20 st: Smält 50 g hackat kakaosmör försiktigt över vattenbad. Ta bort kakaosmöret från spisen och blanda i 50 g kokosolja i kakaosmöret. Blanda om försiktigt så att kokosoljan smälter.

Lägg ½ dl cashewnötter och 1½ dl hasselnötter (som varit blötlagda i ca 3 timmar), 2 dl rått kakaopulver, 1 nypa flingsalt, ½ tsk vaniljpulver och ca ½ dl agavesirap i en matberedare. Tillsätt oljeblandningen och mixa ihop allt till en slät, fast men formbar massa.

Skrapa, med hjälp av en slickepott, ner massan i en skål och ställ in i kylen i ca 30 min. Ta ut skålen och forma, med hjälp av teskedar, ca 20 bollar som därefter rullas i exv. kokosflingor.
Förvaras i kylskåp. Glutenfritt. Innehåller nötter. Kan frysas. Mjölkfritt. Rawfood. Vegan. 

Det här är tryfflar med en intensiv chokladsmak, så är man ovan vid riktigt mörk choklad kan man öka på mängden agavesirap med 1-2 msk (enklast är om man smakar på smeten då den är mixad).

Kommentarer

  1. Låter som ett bra alternativ till allt julgodis, måste testas.

    Tack för tipset!

    Hälsar Lödder

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)

Populära inlägg