Augustis bokskörd 2013

Det blev inte så många böcker lästa under augusti månad, men några läsvärda böcker blev det i alla fall. Favoriten blev en bok ("A street cat named Bob") som min lillasyster köpte i present till mig, när hon var i London nu i sommar, eftersom hon vet hur mycket jag tycker om katter.

Boken handlar om hur en ung man, James, finner en gatukatt utanför sin lägenhet. Då James och Bob fann varandra höll James på att försöka att ta sig tillbaka till livet efter år av drogmissbruk och hemlöshet. 

Boken handlar om James och Bobs vänskap, men också om hur Bob kommer in som en frisk fläkt i James liv, en fläkt som får James att vilja ta tag i sitt liv och bli en ansvarsfull husse åt Bob. Boken tar med läsaren på en resa som inte enbart är fylld av medgång utan även motgångar, motgångar som dock James och Bob tar sig igenom.

Jag älskade verkligen den här boken, jag kunde riktigt se Bob framför mig och känna James kärlek till Bob. Jag läste boken på engelska, men jag såg att boken nyligen hade släppts på svenska för den som vill läsa den på det.
Övriga böcker som jag läste handlade, på ett eller annat sätt, om kärlek, relationer, vänskap, hälsa och/eller psykologi.

Bok nummer 2 och nummer 6 är skrivna av en av mina favoritförfattare, barnpsykologen Torey Hayden, och handlar om Toreys jobb som speciallärare åt barn som har psykiska störningar. Jag har läst nästan alla hennes böcker och jag blir lika berörd varje gång, böckerna är skrivna på ett så fint sätt. Är du intresserad av psykologi kan böckerna rekommenderas.

Bok nummer 3 var min första bok av Oates och den var ganska bra och handlade på sätt och vis om kärlek om än mellan en ung flicka och en äldre man. 

Bok nummer 4 var lite seg i början men efter några sidor blev den riktigt bra för att sedan bli rolig/humoristisk men samtidigt allvarlig. Boken handlar om just Ove, en man som verkar hård på ytan, men mjuk inombords, och som på sitt vis visar omtanke till sin omgivning. Jag tror nog att de flesta av de som läser den här boken har träffat en Ove i sitt liv... Klart läsvärd.

Bok nummer 5 var en faktabok och handlar om hur man kan lägga upp sitt ätande om man t.ex. jobbar natt. Den tar även upp hur sömnen och dygnsrytmen påverkas om man jobbar natt. Det finns även några enkla recept på frukostar, luncher och middagar som kan passa den som jobbar skift. Boken tar även upp lite om stress. Väldigt informativ bok.

Boklistan, augusti 2013:
 1. "A street cat named Bob" av James Bowen.
 2. "Bara barnet" av Torey Hayden.
 3. "En fager mö" av Joyce Carol Oates.
 4. "En man som heter Ove" av Fredrik Backman.
 5. "Kosten - kroppen - klockan; att äta, sova och arbeta på udda tider" av Maria Lennernäs och Karin Wiberg.
 6. "Skymningsbarn" av Torey Hayden.

Kommentarer

 1. Vad roligt att du också är såld på torey hayden! Jag har också plöjt allihopa, och önskar bara att det kunde komma fler! Blev riktigt nyfiken på Katten Bob. Den ska jag hålla utkik efter!

  Min höst blir det "bara" jobb, och jag ser verkligen fram emot att just enbart få fokusera på det, och på mig själv. Det senaste året har varit så otroligt intensivt med bröllopsplanering och nytt jobb, så nu har jag lovat mig själv massa lugn och ro :)

  Trevlig helg till dig Molly! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...Och vad glad jag blir att höra att du gillar henne! Ja, det hade varit roligt om hon kom ut med någon mer bok för hon skriver verkligen bra :)

   Boken om Bob är väldigt fin så läs den om du får möjlighet :)

   Låter som att du har en bra höst framför dig :) Lugn och ro låter som ett bra val. Jag hoppas att jag kan satsa på det nästa år :)

   Trevlig fortsättning på helgen önskar jag dig också Jenna! Kram.

   Radera

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)

Populära inlägg