Julis bokskörd 2013

 1. Bodylicious! av Sofi Fahrman och Julia Fors.
 2. Ditt bästa liv av Tim Storey.
 3. Du är vad du äter av Gillian McKeith.
 4. Ett år av magiskt löpande av Kenneth Gysing.
 5. Fri från depression av Helena Kubicek.
 6. För att överleva - om självskadebeteende av Sofia Åkerman.
Som ett avbrott till alla recept kommer här några boktips. Det blev dock inte så många böcker lästa under juli månad, dels för att jag var ute på resande fot och därmed lyssnade mer på radio än läste men också för att det var lite annat som upptog min tid.

De få böcker som lästes var dock alla läsvärda på ett eller annat sätt. Några av böckerna går inte längre att köpa direkt från förlaget (dvs. på t.ex. internetbokhandlar) men kolla på loppisar, biblioteket eller antikvariat så finner du dem säkert för en billig penning, det är så jag gör, man vet ju liksom aldrig vad man får tag på och är inte boken bra kan man ju bara ge den vidare :)

Om du har något boktips får du gärna lämna en kommentar med det nedan så att alla kan läsa det om få ytterligare tips.

Kort om böckerna:

 • Bok nummer 1 innehåller diverse träningstips för olika muskelgrupper såsom ben, rumpa etc. Det finns även en del som avhandlar kost.
 • Bok nummer 2 var läsvärd på så sätt att den väckte en del tankar som får läsaren (iaf mig) att fundera över sin tillvaro och om man lever sitt liv som man  vill ha det eller om man ska gå från ett "nästanliv till ett bästa liv".
 • Bok nummer 3 väcker också tankar men den är även informativ och tar bl.a. upp saker som vad kroppsliga åkommor (t.ex acne på olika ställen i ansiktet, tungans utseende etc.) kan bero på och hur man kan komma tillrätta med dessa besvär. Det ges även information om diverse livsmedel samt några enkla recept. 
 • Bok nummer 4 är lite i stil med Martina Haags bok som jag läste i juni, den beskriver helt enkelt en löpares tankar och upplevelser kring löpningen.
 • Bok nummer 5 behöver inte enbart läsas av en person som har en lindrig typ av depression utan de tips som ges i boken rörande sömn, motion och mat har alla användning av på ett eller annat sätt, det är trots allt tre faktorer som finns med oss i vardagen och livet.
 • Bok nummer 6 gjorde i alla fall mig mer insatt i ämnet självskadebeteende som jag har förstått är vanligt bland många unga. Jag kan tänka mig att en person eller anhörig som lider eller berörs av självskadebeteende kan ha användning och behållning av boken. Även sjukvårdspersonal och lärare kan ha användning av bokens tema.

Kommentarer

 1. Tycker alla böcker låter intressanta, speciellt 2,3 och 5. Kanske blir att skicka efter:) Gillar "faktaböcker", alltså annat än romaner. Bra att ha i bokhyllan

  SvaraRadera
 2. Tack för boktipsen! Intressanta böcker som faller mig i smaken! Har antecknat dem :) I sommar har det för min del för ovanlighetens skull mestadels blivit romaner. Har läst en gammal goding i repris som heter Kärleken, lyckan & meningen med livet (Elisabeth Gilbert) som varmt kan rekommenderas om du inte har läst den! Därutöver har jag läst Hunger games (en positiv överraskning!), och just nu läser jag "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (en riktigt komisk bok hitills) .

  Hoppas du får en trevlig helg Molly! Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)

Populära inlägg