31 maj 2013

Baka, baka liten kaka...

20 kakor: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 3 mosade, mogna bananer (ju mognare desto mer sötma) med 1 tsk ekologiskt vaniljpulver och ½ dl flytande kokosolja i en stor skål/bunke.

Blanda ihop 5 dl (rent) havregryn, 5 msk riven kokos, 1½ dl mandel- eller hasselnötsmjöl, 1 tsk bakpulver, ½ tsk malen kanel och 1 nypa flingsalt i en annan skål.

Tillsätt därefter havreblandningen till bananmoset och rör om tills allt har blandas ordentligt och blivit en smet. Blanda avslutningsvis ner (glutenfri) 100 g hackad mörk choklad i smeten.

Klicka ut/forma 20 kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 min.
Kan frysas in. Glutenfritt (välj glutenfri choklad samt rent havregryn!). Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Om man inte vill baka bröd, göra plättar, mixa en smoothie eller frysa in sina mogna bananer så kan man baka kakor istället! De här kakorna får sin sötma från bananerna, svag bitterhet från chokladen samt en härlig smak av kokosen.

Kanske kan vara något att antingen ge bort i studentpresent i en fin burk eller inkludera på buffébordet såhär i studentfirartider!? De är även goda som mellanmål eller på kafferepet.
// Kram M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...