8 augusti 2012

Pastasås med veg.färs & oliv

Olivkrämen i detta recept kan ersättas med goda svarta oliver om man har det hemma. Tänk även på att oliver innehåller en hel del sälta, så extra salt behövs inte.

Vill du ha en sås med sting i kan du tillsätta lite chili, t ex (vegansk) sambal oelek, i stället för örtkryddorna (de inom parentes i receptet).
Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt 1 påse quornfärs/vegansk sojafärs. Tillsätt 1 hackad lök, 1 finriven morot och 2 msk tomatpuré. Rör om och fräs i ytterligare några minuter. 

Häll på 1 tetra krossade tomater, 1 dl (matlagnings)rödvin och lantbuljongpulver. (Blanda ev. i 1 tsk torkad oregano, 2 lagerblad och 1 tsk torkad timjan i såsen). 

Låt såsen puttra på svag värme i ca 1 timme. Smaka av med peppar. Blanda i 1-2 msk olivkräm (t ex Kung Markatta). Servera såsen med nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar