19 juni 2012

Paprikahummus


Bröd med paprikahummus (recept nedan), strimlad fänkål och kokt ekoägg.

Påläggstestandet fortsätter med en ny slags hummus, denna gång i form av en röd sådan med sting i. Passar inte enbart som pålägg utan är även god som tillbehör till maten, t ex till det grillade eller på buffébordet.

Paprikahummus: Mixa ihop 1 tetra sköljda och avrunna kikärter, 2 strimlade, rostade paprikor (på burk), 1 msk tahini, 1-2 vitlöksklyftor, pressad saft från ½ citron, 3-4 msk olivolja, 1 nypa cayennepeppar, 1 nypa spiskummin och en nypa salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...