4 paprikor: Riv 1 stor zucchini grovt på ett rivjärn. Lägg rivet i en finmaskig sil och skölj rivet snabbt med kallt vatten. Blanda i 1½ msk salt och låt rivet stå och rinna av i ca 30 min. Skölj rivet under kallt vatten så att saltet försvinner. Kram därefter ur vätskan ur zucchinin.
Koka - under tiden som zucchinin rinner av - 2 dl risottoris i vatten med grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär av toppen på 4 stora paprikor och kärna ur dem. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs 1 finhackad rödlök och 5 finhackade vitlöksklyftor mjukt utan att det tar färg. Blanda i det kokta riset, zucchinirivet, 1-2 msk torkad oregano, 2 grovt hackade tomater, 1 dl mandelspån och 1 dl riven mjölkfri ost. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela risblandningen i paprikorna och ställ de i en ugnssäker form. Avsluta ev. med lite riven mjölkfri ost och sätt på locken. Baka paprikorna i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera de varma paprikorna med valfria tillbehör.
Glutenfritt. Innehåller mandel. Mjölkfritt. Vegan.
Supergoda! Jag hade några grovhackade champinjoner i när jag fräste löken också, gott!
SvaraRaderaHoppas att du har haft en bra sommar! (:
Tack söta för din respons! :) Det låter jättegott med champinjoner i :)
RaderaMin sommar har varit bra, hoppas att din också har varit det!? :) Kram