Innehållet kan du variera efter vad du har hemma och vad du själv gillar/tål. Jag använde färska dadlar som jag tycker binder ihop bra i och med att de är kladdiga till konsistensen.
8 st.
- 1 dl grovhackade hasselnötter
- 1 dl melonkärnor.
- "äggersättning för äggvita" (el. 2 ekoäggvitor)
- 2 dl (glutenfritt) havregryn
- 1 msk nyponskalsmjöl
- 2 msk kakaopulver
- ½ dl agavesirap (el. flytande honung)
- en nypa salt
- 1 dl hackade färska medjool dadlar
- 5 msk torkade blåbär.
Blanda nöt- och fröblandningen med "äggvitor", havregryn, nyponskalsmjöl, kakao, sirap och salt. Tillsätt de hackade dadlarna och blåbären. Rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. (Gör längderna så kompakta som möjligt).
Ställ in plåten mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna. Skär i åtta (8) bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om.
Förvara i kylen i lufttät burk.