2 juli 2016

Jordnötsgröt med banan, russin och kanel

Jordnötssmör i gröten är verkligen en hit och ihop med banan och russin blir det en god brytning mellan sött och salt. Gröten går snabbt att tillaga, dvs. det krävs inga större förberedelser, vilket gör den till en perfekt vardagsgröt.

2 port
  • 2 dl (rent) havregryn
  • 2 dl växtmjölk (t.ex. gf havredryck/risdryck/mandelmjölk)
  • 2 dl vatten
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • ev. en nypa salt (beror på jordnötssmörets sälta)
Till servering
  • banan, skivad
  • russin
  • kanel
  • växtmjölk
Lägg gryn, växtmjölk, vatten och ev. salt i en kastrull. Koka gröten på spisen i ca 3 min. Blanda ner jordnötssmöret i gröten. Fördela gröten i en djupa tallrikar. Servera gröten med mjölk och toppa den med russin, skivad banan och dofta över lite kanel. Smaklig måltid!
Glutenfri (använd rent havre). Mjölkfri. Sojafri. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...