22 juli 2015

Risfyllda paprikor

Goda, lite medelhavsinspirerade fyllda paprikor som är goda såväl till vardag som lite mer festliga tillfällen. Gott till är en kall sås, t.ex. tzatziki eller yoghurt blandat med något god pesto eller annan favoritsås.

4 paprikor: Riv 1 stor zucchini grovt på ett rivjärn. Lägg rivet i en finmaskig sil och skölj rivet snabbt med kallt vatten. Blanda i 1½ msk salt och låt rivet stå och rinna av i ca 30 min. Skölj rivet under kallt vatten så att saltet försvinner. Kram därefter ur vätskan ur zucchinin.

Koka - under tiden som zucchinin rinner av - 2 dl risottoris i vatten med grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. 

Skär  av toppen på 4 stora paprikor och kärna ur dem. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs 1 finhackad rödlök och  5 finhackade vitlöksklyftor mjukt utan att det tar färg. Blanda i det kokta riset, zucchinirivet, 1-2 msk torkad oregano, 2 grovt hackade tomater, 1 dl mandelspån och 1 dl riven mjölkfri ost. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och peppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela risblandningen i paprikorna och ställ de i en ugnssäker form. Avsluta ev. med lite riven mjölkfri ost och sätt på locken. Baka paprikorna i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera de varma paprikorna med valfria tillbehör.
Glutenfritt. Innehåller mandel. Mjölkfritt. Vegan.

2 kommentarer:

  1. Supergoda! Jag hade några grovhackade champinjoner i när jag fräste löken också, gott!
    Hoppas att du har haft en bra sommar! (:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta för din respons! :) Det låter jättegott med champinjoner i :)
      Min sommar har varit bra, hoppas att din också har varit det!? :) Kram

      Radera