9 december 2014

Rårisgröt med kokos

Blanda ihop 1 dl rårisflingor, 1 nypa salt, 1½ dl kokosmjölk och 1½ dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 5 min eller tills gröten har fått en krämig konsistens. 

Servera gröten med stekt persika, lite lönnsirap, vegetabilisk mjölk och pistagenötter.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.

Varje jul när jag ska koka risgrynsgröt kokar den alltid över - det slår aldrig fel. Därför blev jag glad när jag hittade rårisflingor, för nu kan jag koka risgröt utan att det kokar över. Ytterligare en fördel är att gröten snabbt kan kokas på morgonen eller till mellanmål.

Bilden är från i somras, därav persikan, men gröten är även god att servera med t.ex. (blod)apelsin och rostade mandlar. 

2 kommentarer:

  1. Hej! Hoppas att du fick ett fint nyår och en mysig jul. Gröten låter supergod, ska prova den inom snar framtid!
    Kramar från Nea.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta för dina kommentarer!

      Kanske har du hunnit testa gröten vid det här laget!? :)
      Min jul och nyår var riktigt lugn, var mitt uppe i en flytt så det blev mest fokus på att få med allt :p

      Hoppas att du har fått en fin start på det nya året!? Kramar på dig.

      Radera