2014-11-19

Nötfria bollar med choklad

20 bollar: Lägg 1 dl mullbär (som har blötlagts i vatten en stund), ca 10 urkärnade medjooldadlar, 1 dl kakaopulver, ½ tsk vaniljpulver, 5 msk pumpafrösmör, ½ dl hampaprotein, ½ dl kakaonibs, 1 dl ärtprotein, ½ dl vatten, 1 msk kokosolja och 1 nypa salt i en matberedare. Mixa ihop till en slät och formbar smet. (Spä ev. med mer vatten om det behövs). Forma 20 bollar av smeten. Rulla bollarna i t.ex. kakaopulver. Förvara bollarna i frysen eller i kylen i en burk med tättslutande lock.

Glutenfritt. Mjölkfritt. Nötfritt. Sojafritt. Vegan. Äggfritt.
Variation: Ersätt frösmöret med något annat frö- eller nötsmör/ Smaksätt blandningen med t.ex. lite pepparkakskrydda, malen kanel eller stött kardemumma/ Ersätt mullbären med andra torkade bär t.ex. gojibär.

Det här är bollar fria från nötter samt att de innehåller lite mer protein än andra bollar som jag har publicerat tidigare.

De påminner lite om barsen [länk] som jag gjorde för ett tag sedan, fast med mer chokladsmak och mindre syrlighet. Kanske kan det vara något att göra och ge bort i julklapp eller bjuda släkt och vänner på i advent eller julhelgen?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)