7 november 2014

Chocolate and Beetroot Balls

Det blir en hel del rotfrukter här hemma under hösten, därför brukar jag ha kokta rödbetor i kylen så att de är färdiga att använda i eller till maten.

I dessa goda bollar har just kokt rödbeta fått ingå tillsammans med annat gott såsom nötsmör, dadlar och kakao. 

Bollarna har mycket smak av choklad, så tillsammans med nybryggt kaffe har en ett snabbt och gott fika, att bjuda på om en t.ex. får oväntat besök. Förvaras bollarna i en burk i frysen så håller dem ett tag.

Önskar er en fin fortsättning på fredagen. Ta hand om er! Kram.

20 bollar: Lägg 1-2 kokta, kalla små skalade rödbetor, 2 dl rent havregryn, ½ tsk vaniljpulver, 0,25 dl kakaopulver, 1,25 dl nöt- el. frösmör, 2 dl urkärnade dadlar, 1-2 msk vatten och ev. 1 nypa salt (beror på om frö-/nötsmöret är saltat) i en matberedare. Mixa ihop till en slät och formbar massa. (Tillsätt ev. lite mer vatten om det behövs). Forma 20 bollar av smeten. Rulla ev. bollarna i t.ex. kakaopulver. Förvara bollarna i kylen eller i frysen.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Nötfritt (Använd t.ex. solrosfrösmör). Sojafritt. Vegan.

1 kommentar:

  1. Smart att ha färdigkokta rödbetor i kylen. Och att ha dem i bollar har jag inte testat, men kan tänka mig att det blir gott.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera