1 oktober 2014

World Vegetarian Day

Idag är det vegetariska världsdagen och för den som önskar vegetarisk inspiration finns det en sammanställning över vegetariska recept för en hel månad HÄR [länk] eller förra årets tips inför denna dag, vilken du finner HÄR

Eller så kan en testa denna lättlagade rätt med få ingredienser och mycket smak. Sist men inte minst kan en botanisera bland de 210 recept som finns under "veggierecept" [länk]. Önskar er en fin fortsättning på dagen. Kram.

Tillaga torkade el. frysta sojabitar enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs 1 finhackad rödlök, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 tunt skivad fänkål i olja i en kastrull. Tillsätt 1 dl stark ajvar relish, 1 dl vatten och ev. lite chiliflakes och koka upp. Tillsätt därefter de tillagade sojabitarna och låt de koka med i ett par minuter. Rör ner torkad basilika. Servera med pasta eller vad en själv önskar.
Glutenfritt (Kolla sojabitarna och ajvar relishen. Servera med glutenfri pasta alt. t.ex. kokt helt bovete eller ris). Mjölkfritt. Sojafritt (Ersätt sojabitarna med kikärtor eller bönor). Vegan.

Idag är det dessutom en ny månad, vilket kan innebära nya tag eller ett avstamp för något. Jag tänkte att jag skulle spara alla matkvitton under oktober för att se om det är så mycket dyrare att äta/handla mycket ekologiskt såsom frukt och grönt. 

Jag gjorde samma sak under januari i år och då blev resultatet att kostnaden hamnade under vad Konsumentverket beräknar att det ska kosta i månaden, så det ska bli spännande och se hur det blir nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...