25 oktober 2014

Chiapudding med pumpa

Det här är en pudding som är god till frukost, mellanmål eller som en dessert efter maten. Den är god att servera med kokosgrädde, glass eller någon typ av yoghurt t.ex. havrebaserad.

Jag smaksatte puddingen med ett te med tre sorters kanel, men malen kanel fungerar finemang att ersätta det med.

Önskar er en fin fortsättning på helgen. Glöm inte att ställa tillbaka klockan i kväll/i natt. Kram.

2 port: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 3 dl tärnad butternutpumpa i en ugnssäker form. Baka pumpabitarna i mitten av ugnen tills de blir mjuka, ca 40 min. Ta ut pumpan och mosa den med en gaffel/potatisstöt.

Koka upp 1½ dl kokosmjölk, ca ½ dl vatten, lite vaniljpulver och innehållet från 1 påse kanelte (alt. malen kanel) i en kastrull. Tillsätt pumpamoset och låt bli varmt. Mixa allt slätt med hjälp av en stavmixer. Smaka av med valfri sötning. Blanda därefter i 2½ msk chiafrön.

Lägg över blandningen i en skål och ställ in i kylen. Rör om efter ca 15 min och låt därefter puddingen stå i kylen och svälla i några timmar eller över natten. Servera med valfria tillbehör.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.
Pris/portion: 9 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar