19 september 2014

Chili Choco Hearts

Om en tyckte om receptet på "Chili Peanut Butter Cup" [länk] kanske dessa chokladpraliner kan vara något att testa!? 

Pralinerna är enkla att göra och har en tydlig chokladsmak med lite sting i sig. Det gäller dock att vara försiktig med chilin, så ta bara en knivsudd om du vet med dig att chilipulvret är starkt. Den modige kan även - försiktigt - sprinkla över lite chilipulver innan servering.

Önskar er en fin fortsättning på fredagen samt helgen. Ta hand om er! Kram.

15 hjärtan: Blanda ihop 3 msk agavesirap med 1 dl smält kakaosmör i en skål. Tillsätt 1 uns chiliflakes el. chilipulver, 1 dl siktat (orostat) kakaopulver1 nypa salt och ev. ½ tsk vaniljpulver. Rör om ordentligt. Fördela blandningen i formar och ställ in i kylen/frysen tills chokladen har stelnat.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Nötfritt. Sojafritt. Vegan.

Variation: Ersätt chilin med någon annan god krydda såsom malen kanel, kardemumma etc.  (ca ½-1 tsk).
Tips! Kakaosmöret kan ersättas med kokosolja, dock smälter chokladen något i rumstemperatur vid användning av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar