21 augusti 2014

Studentmat: Lins- och blomkålsgryta

Det här är en enkel och god linsrätt att t.ex. laga i slutet av månaden när kassan tryter, eller för studenten som har fått lägga mycket pengar på dyr kurslitteratur såhär vid skolstarten. 

Jag räknade ut att grytan kostar ca 10 kronor/portion, och då har jag räknat på om en använder ekologiska produkter, så används inte det blir rätten billigare. Går att frysa in gör den också, så en har lunch/middag färdig dagar då tiden eller orken för matlagning inte riktigt finns där.

För den som vill ha lite spartips finns det en flik med några sådan uppe under headern eller HÄR [länk].

Fräs 2 hackade gula lökar i olja i en stor kastrull/gryta. Tillsätt 1 litet blomkålshuvud brutet i mindre bitar och blanda om. Strö över ca 1 msk curry och rör om igen.Tillsätt 3 dl vatten, 1 tetra krossade tomater, 3 dl sköljda och avrunna torkade röda linser, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt allt puttra i 12-15 minuter. Servera med t.ex. bulgur eller ris.
Glutenfritt (Servera med t.ex. ris). Kan frysas in. Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.
Recept ur "Annas mat" av Anna Bergenström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar