20 augusti 2014

Piggelinrutor

Piggelinrutorna är ett enkel bröd som kan vara en rolig variant att göra till scones. De är även goda att svänga ihop till någon av höstens goda och värmande soppor.

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 dl havregryn, 1½ dl siktat dinkelmjöl, ½ dl hela linfrön, 1 nypa salt och 1½ tsk bakpulver med 100 g mjölkfritt smör till smulor. Tillsätt 2 dl växtmjölk och mixa snabbt ihop till en tjock smet.

Bred ut till en 20x30 cm rektangel på en plåt med bakplåtspapper. Markera rutor - i önskad storlek - i degen med en kniv. Strö över havregryn. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills den har fått fin färg. Låt svalna något och dela i rutor.
Glutenfri variant finns HÄR[länk]. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.
Receptinspiration från Arla. 

Med detta lilla livstecken säger jag hej igen och hoppas att två och en halv vecka med en envis magbakterie ska vara över så att jag får behålla min matlust samt lust att laga mat. Hoppas att ni mår bra och att er sommar blev precis som ni önskade!? Ta hand om er så hörs vi. Kram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...