9 juli 2014

Enkel müsli m. kanel & kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 2 dl havregryn, 1 dl dinkelflingor, 1 dl pumpafrön, 1 dl hasselnötsmjöl + 1 dl valnötskärnor (eller 2-3 dl hela nötter) i en skål (eller direkt på en plåt med bakplåtspapper)

Häll därefter ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Hyvla 50 g mjölkfritt margarin (eller ringla över ½ dl smält kokosolja) över gryn- och nötblandningen. Ringla över 2 msk lönnsirap. Strö över 1 msk malen kanel och 2 tsk malen kardemumma. Sätt in plåten i mitten av ugnen och rosta i ca 20 min eller tills müslin är gyllene. Blanda om müsli ca var 10:de minut.

Ta ut müslin och låt den svalna. Blanda därefter i 1 dl kokosflingor och 2 dl hackad torkad frukt. Förvara müslin i en burk med tättslutande lock.
Glutenfritt: Använd rent havregryn. Ersätt dinkelflingorna med t.ex. quinoaflingor. Mjölkfritt. Vegan.

Hoppas att ni har fått en solig start på veckan!? Här har det varit en riktigt varm dag. Redan när jag gick upp i morse visade termometern närmare 20 grader. Varma sommarmornar kan det vara gott med svalkande yoghurt och en hemlagad müsli till frukost.

Den här müslin är enkel att göra och det blir inte så mycket disk heller, speciellt om en blandar allt direkt på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...